NYÚJT (parancs)

Megnyújtja a kijelölési ablakkal vagy poligonnal metszett objektumokat.

Keres

A program megnyújtja azon objektumokat, amelyek részben a metsző ablakon belül helyezkednek el. A program nyújtás helyett áthelyezni fogja azokat az objektumokat, amelyek teljes egészükben a metsző ablakon belül helyezkednek el, vagy pedig egyenként lettek kijelölve. Néhány objektumtípus, így a kör, az ellipszis, és a blokk nem nyújtható.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon objektumokat

Adja meg az objektum nyújtandó részét. Használja az mvonallánc opciót vagy a metsző objektum kijelölése módszert. Ha a kiválasztás elkészült, nyomja le az Enter billentyűt.

A NYÚJT parancs csak azokat a csúcspontokat és végpontokat helyezi át, amelyek a metsző kijelölésen belül helyezkednek el, a kívül esőket változatlanul hagyja. A NYÚJT nem módosítja a 3D szilárdtesteket, a vonallánc vastagságot, érintő vagy görbe illesztési információkat.

Bázispont

Megadja a bázispontot, ahonnan a nyújtás eltolása számítható. A bázispont lehet a nyújtandó területen kívül.

Második pont
A nyújtás távolságát és irányát meghatározó második pontot adja meg. Ennek a pontnak a bázisponttól mért távolsága és iránya meghatározza, milyen messzire és milyen irányban lesznek nyújtva az objektum kijelölt részei.
Első pont használata elmozdulásként
Megadja, hogy a nyújtás távolsága és iránya a megadott bázispontnak a rajzon a 0,0,0 koordinátáktól való távolságán és irányán alapul.

Elmozdulás

Megadja a nyújtás relatív távolságát és irányát.
  • Az aktuális helytől való relatív távolságon alapuló elmozdulás megadásához adjon meg távolságokat X,Y,Z formátumban. Adja meg például az 5,4,0 értéket, ha nyújtani szeretné a kijelölést egy ponthoz, amely az X tengely mentén 5, az Y tengely mentén pedig 4 egység távolságra van a kiindulási ponttól.
  • Kattintson egy helyre a rajzolási területen, hogy megadja a rajzon a 0,0,0 koordinátáktól való távolságon és irányon alapuló elmozdulást. Kattintson például egy pontra az 1,2,0 értékeknél, ha nyújtani szeretné a kijelölést egy ponthoz, amely az X tengely mentén 1, az Y tengely mentén pedig 2 egység távolságra van a kiindulási ponttól.