TXT2MTXT (parancs)

Egy vagy több bekezdéses szövegobjektummá konvertál vagy egyesít egysoros vagy bekezdéses szövegobjektumokat.

Keres

A kijelölt szövegobjektumokat a rendszer egy vagy több bekezdéses szövegobjektummal helyettesíti. Ha lehetséges, a szövegobjektumok közötti szövegméret-, betűtípus- és színbeli különbségek megmaradnak.

Parancs: TXT2MTXT

Válasszon objektumokat vagy [BEállításokat]: Jelölje ki a szöveget egy objektumkijelölési módszerrel, vagy adja meg a Beállítások elemét a Szöveg konvertálása bszöveggé parancs Beállítások párbeszédpanelének megjelenítéséhez.

Párbeszédpanel-beállítások

Egyesítés egyetlen bszöveg objektummá A kiválasztott szövegobjektumokat egyetlen bszöveg objektummá egyesíti.
Szöveg rendezése – Rendezés fentről lefelé Csökkenő függőleges elhelyezéssel határozza meg a kiválasztott szöveg sorrendjét.
Szöveg rendezése – Szöveg rendezésének kiválasztása Manuális kiválasztással határozza meg a kiválasztott szöveg sorrendjét.
Szótördelést használó szöveg Egyetlen sorba egyesíti a szöveg összes sorát, majd a következő sorba tördeli az olyan szövegeket, amelynek szélessége meghaladja a bszöveg objektum szélességét.
Egyenletes sorköz kikényszerítése Egységes sorköztávolságot és bekezdéstérközt alkalmaz, ha a szótördelés be van kapcsolva. A bekezdés térköze 50%-kal nagyobb, mint a sorköztávolság.

Példa

Jelöljön ki három szövegobjektumot, és konvertálja azokat egyetlen bekezdéses szövegobjektummá.

Jelölje ki a szövegobjektumokat:

A parancs egyetlen bszöveg objektummá konvertálja a szövegobjektumokat:

Megjegyzés: A bszöveg objektum megőrzi a többsoros elrendezést, mivel a három szövegobjektum függőlegesen volt egymáshoz igazítva. Ha a szövegobjektumok nem lettek volna egymáshoz igazítva, az eredmény egy olyan bszöveg objektum lett volna, amelyben minden szöveg egyetlen sorban jelenne meg, vagy tördelve lett volna, ha a szótördelés beállítás be van kapcsolva.