Részletek / Előnézet ablaktábla (Külső referenciák paletta)

Információt jelenít meg a kiválasztott xrefről.

KÜLSŐREFERENCIÁK (parancs) Keres

A Külső referenciák paletta alsó része beállítható úgy, hogy a fájlreferenciák tulajdonságait vagy a kijelölt fájlreferencia előnézeti képét jelenítse meg.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Részletek rész

Részletek módban a kijelölt fájlreferencia tulajdonságai jelennek meg. Minden fájlreferenciának van egy alap tulajdonságkészlete, továbbá néhány fájlreferencia, például a képreferencia, az adott fájltípusra specifikus tulajdonságokat jelenít meg. A részletek legfontosabb csoportjába tartozik a referencia neve, az állapot, a fájlméret, a létrehozás dátuma, a mentett elérési út, a megtalált elérési út és a fájlverzió, ha telepítve van az Autodesk Vault kliens (az AutoCAD LT szoftverben nem érhető el). A tulajdonságok némelyike módosítható.

Referencia neve

A fájlreferencia nevét jeleníti meg. A tulajdonságot csak akkor lehet szerkeszteni, ha egyetlen fájlreferencia van kijelölve. A referencia neve helyén a *Vegyes* kifejezés jelenik meg, ha több fájlreferencia van kijelölve. Ez a tulajdonság minden fájlreferencia esetén szerkeszthető.

Állapot

Azt mutatja, hogy a fájlreferencia be van töltve, nincs betöltve vagy nem található. Ez a tulajdonság nem szerkeszthető.

Átméretezés

Megmutatja a kijelölt fájlreferencia fájlméretét. A méret nem jelenik meg a nem található és a törölt fájlreferenciák esetén. Ez a tulajdonság nem szerkeszthető.

Típus

Azt jelzi, hogy a fájlreferencia csatolás vagy rávetítés, képfájl típusa, DWF/DWFx alávetítés, DGN alávetítés, PDF alávetítés vagy NWD/NWC koordinációs modell-e. Ez a tulajdonság nem szerkeszthető.

Ha azonban a fájlhivatkozás egy DWG xref, akkor váltani lehet a Csatolás és a Rávetítés tulajdonság között.

Dátum

A fájlreferencia utolsó módosításának dátumát mutatja meg. Ez az adat nem jelenik meg, ha a fájlreferenciát törölték vagy nem található. Ez a tulajdonság nem szerkeszthető.

Találati hely

Megmutatja a kijelölt fájlreferencia abszolút útvonalát. Ez a tulajdonság nem szerkeszthető.

Mentett útvonal

Megmutatja a kijelölt fájlreferencia mentési helyét. A szoftver ide menti a referencia által hivatkozott fájlt, és ez a hely nem feltétlenül egyezik meg a találati hellyel. A Megnyitás gombra történő kattintás megjeleníti a Megnyitás párbeszédpanelt, ahol eltérő útvonalat vagy fájlnevet választhat ki. Az útvonalat közvetlenül is beírhatja mezőbe. Ezek a változások a Mentett útvonal jellemzőben tárolódnak, ha az új útvonal érvényes.

Fájlverzió

Az Autodesk Vault kliens által definiált Fájlverzió tulajdonság. Ez a tulajdonság csak akkor jelenik meg, ha bejelentkezett a Vaultba.

Specifikus képjellemzők

Ha egy hivatkozott képet jelöl ki, akkor további tulajdonságok jelennek meg. E képtulajdonságok egyikét sem lehet szerkeszteni.

Színrendszer

Megjeleníti a színrendszert.

Színmélység

A raszterkép egyes pixeleiben tárolt információ mennyisége. A nagyobb színmélység finomabb árnyalást hoz létre.

Képpontszélesség

A raszterkép szélessége képpontokban mérve.

Képpontmagasság

A raszterkép magassága képpontokban mérve.

Felbontás

A szélességi és magassági felbontás képpont/hüvelyk (dpi) egységben.

Alapértelmezett méret (AutoCAD egységekben)

A raszterkép szélessége és magassága AutoCAD egységekben mérve.

Előnézet rész

Az előnézeti kép csak akkor jelenik meg, ha egyetlen fájlreferencia van kijelölve a Fájlreferencia részen. Ezen a részen nem találhatók más vezérlőelemek. Amikor nincs referenciafájl kijelölve, akkor az Előnézet rész egy tömör szürke mezőt jelenít meg. Ha nem érhető el előnézet, akkor az „Előnézet nem érhető el” üzenet jelenik meg a mező közepén.

Üzenetmező

A Részletek/Előnézet rész alatt egy üzenetmező található, amely információt ad bizonyos kijelölt fájlreferenciákról. Amikor egy vagy több beágyazott fájlreferenciát jelöl ki, akkor a fájlreferenciákkal kapcsolatos információ jelenik meg. A program akkor is üzeneteket küld, ha módosítja egy fájlreferencia nevét.