Listanézet/Fanézet rész (Külső referenciák paletta)

Az aktuális rajz összes fájlreferenciáját listázza.

KÜLSŐREFERENCIÁK (parancs) Keres

Ezek a fájlreferenciák listaként, illetve faként jeleníthetők meg.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Listanézet

A listázott információ tartalmazza a referencia nevét, állapotát, fájlméretét, fájltípusát, a létrehozás dátumát és a mentési útvonalat.

Referencia neve

A referencia nevének oszlopa az aktuális rajzot mindig az első bejegyzésként mutatja, amelyet a csatolás sorrendjében felsorolt további csatolt fájok követnek.

Állapot

A hivatkozott fájl állapota:

  • Betöltött - A hivatkozott fájl jelenleg csatolva van a rajzhoz.
  • Memóriából törölt - A hivatkozott fájl el lett távolítva a rajzból. Egy hivatkozott fájl eltávolításakor a fájl nem jelenik meg, de az Újratöltés művelettel újra megjeleníthető.
  • Nem található - A hivatkozott fájl nem létezik az érvényes keresési útvonalakon.
  • Nem elérhető - A hivatkozott fájl nem olvasható.
  • Elárvult - A hivatkozott fájl egy másik fájlhoz van csatolva, amelynek állapota Nem elérhető, Memóriából törölt vagy Nem található.
  • Hivatkozás nélküli - A hivatkozott fájl kitörölték vagy leradírozták, ahelyett, hogy a csatolását megszüntették volna.
  • Újratöltést igényel - A hivatkozott fájlt frissítették vagy újramentették, miközben a gazdarajz nyitva volt. Ez az állapot az értesítő buborékkal egyszerre jelenik meg az állapotsoron, jelezve, hogy a külső referenciafájl módosult.
Átméretezés

A csatolt fájlreferencia mérete.

Típus

A hivatkozott fájl típusa. A rajz (xref) fájlformátumok csatolmányként vagy rávetítésként jelennek meg, a raszterképek megjelenítik fájlformátumukat, a DWF-, DWFx-, DGN- és PDF-alávetítések pedig a megfelelő fájltípusként kerülnek listázásra.

Dátum

A hivatkozott fájl létrehozásának vagy utolsó mentésének dátuma.

Mentett útvonal

Megjeleníti az útvonalat, amely mentődik a rajzzal a hivatkozott fájl csatolásakor.

Fanézet

A fa nézet felső szintje mindig az aktuális rajzot mutatja. A hivatkozott fájlok a következő szinten jelennek meg. A hivatkozott fájlok tartalmazzák saját beágyazott fájlreferenciáikat, amelyek megnyithatók a mélyebb szintek megjelenítéséhez. Amikor fanézetben végez kijelölést, akkor egyszerre csak egy fájlreferencia jelölhető ki.