Külső referenciák paletta

KÜLSŐREFERENCIÁK (parancs) Keres

A Külső referenciák paletta rendszerezi, megjeleníti és kezeli a hivatkozott fájlokat, például a DWG-fájlokat (xrefeket), a DWF-, DWFx-, DGN- és PDF-alávetítéseket, a raszterképeket, a pontfelhőket (RCP- és RCS-fájlokat) és a koordinációs modelleket (NWD- és NWC-fájlokat).

Megjegyzés: A pontfelhők és a koordinációs modellek nem érhetők el az AutoCAD LT programban.

A Külső referenciák palettáról csak a DWG-, a DWF-, a DWFx-, a PDF- és a raszterkép-fájlok nyithatók meg közvetlenül.

A helyi menükben további beállítások érhetőek el a fájlok használatához.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Külső referenciák paletta eszköztár

Illesztés
Fájlokat csatol az aktuális rajzhoz. Válasszon ki egy formátumot a listából a Referenciafájl kiválasztása párbeszédpanel megjelenítéséhez.
Frissítés
Frissíti a megjelenített listát, vagy újratölt minden referenciát a hivatkozott fájlokban bekövetkezett esetleges változások megjelenítéséhez.
Az útvonal módosítása
Módosítja a kijelölt fájlok útvonalát. Az útvonal, amelyet megad, lehet abszolút vagy relatív. Ha a hivatkozott fájl tárolási helye megegyezik az aktuális rajzéval, akár el is távolíthatja az elérési utat. A Válasszon ki egy új útvonalat lehetőség használatával új útvonalat is megadhat egy hiányzó referencia számára. A Keresés és csere lehetőség használatával az összes kiválasztott referencia közül megkeresheti az adott útvonalat használó hivatkozásokat, és az adott útvonal összes előfordulását lecserélheti az új útvonalra.
Súgó
Megnyitja a súgórendszert.

Fájlreferenciák

Lista- és fanézet gombok
A gombokra kattintva válthat a lista- és a fanézet közt.
Hivatkozott fájlok listája
Referencialistát jelenít meg az aktuális rajzban, amely olyan információkat tartalmaz, mint például az állapot, a méret és a létrehozás dátuma.

A szerkesztéshez kattintson duplán a fájl nevére. Kattintson duplán a Típus alatti cellára az útvonaltípus megváltoztatásához (csak DWG-fájlok esetén).

Részletek

A kijelölt referencia adatait vagy előnézeti képét jeleníti meg.

Részletek megjelenítése és Miniatűr előnézet gombok
A gombokra kattintva válthat a részletek megjelenítéséről az előnézet megjelenítésére.
Kép előnézete
Miniatűr képet jelenít meg a Fájlreferenciák területen kijelölt fájlról.
Részletek megjelenítése
Információkat szolgáltat a Fájlreferenciák területen kijelölt fájlról. Egyes információkat megváltoztathat, ha a jobboldali oszlopra kattint.