Információk a rajzok távoli eléréséről

Rajzait a világ bármely internet-hozzáféréssel rendelkező helyén egyszerűen megnyithatja és mentheti Autodesk Account-fiókjában, bármilyen készüléken – asztali számítógépen, a weben vagy mobilon.

Ha Autodesk Account-fiókjába ment egy rajzfájlt, kényelmesen elérheti azt, ahelyett, hogy e-mailben kellene elküldenie magának vagy USB flash meghajtóra kellene mentenie. A rajz ezáltal bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérhető megtekintés és szerkesztés céljából, például a terepen egy táblagépről, vagy egy távoli helyszínen található más asztali számítógépről, webes böngészőből.

A rajzok online fiókból való mentéséhez és megnyitásához szükséges parancsok elérhetőek a Gyorselérési eszköztárból.

Amikor először használja ezeket a parancsokat, a rendszer felszólítja a Mentés a webes és mobil alkalmazásba beépülő alkalmazás telepítésére.

Webes vagy mobileszközről történő hozzáférés

A Mentés a webes és mobil alkalmazásba művelettel feltölti az aktuális rajz másolatát az Autodesk felhőalapú tárhelyének biztonságos területére. Így érheti el webes vagy mobileszközről a feltöltött rajzait:

  • Egy táblagépen vagy másik számítógépen a webböngészőben nyissa meg a https://web.autocad.com webhelyet, és jelentkezzen be Autodesk Account-fiókjába. A támogatott webböngészők a 64 bites Chrome és a Firefox.
  • Egy mobileszközről telepítse az AutoCAD alkalmazást az App Store áruházból. Az alkalmazás elindításakor jelentkezzen be Autodesk Account-fiókjába.

A rajzok mentése

Ha befejezte a szerkesztést, a rajzot visszamentheti Autodesk Account-fiókjába. Alapértelmezés szerint a program automatikusan is menti a rajzot az utolsó mentés után 10 perccel.

Megjegyzés: Ha megnyit egy rajzfájlt az Autodesk Account-fiókból, az a legutóbbi mentésnek megfelelő DWG-verzióban marad. Más alapértelmezett fájlformátumot a Beállítások párbeszédpanel Megnyitás és mentés lapján adhat meg.

Külső referenciák

Amikor külső referenciákkal tölt fel rajzot az Autodesk Account-fiókba:

  • A fájlok tömörített formátumban (*.dwgzip) vannak becsomagolva a hivatkozott fájlokkal együtt. Egy feltöltött rajzcsomag kicsomagolásakor az nem hoz létre ismét mappahierarchiát. A rajz és a hozzá tartozó referenciák egyetlen mappában szerepelnek.
  • csak xrefekre (.dwg fájlokra) és képfájlokra vonatkozik. A rajzcsomagban nem szerepel más referencia vagy támogatási fájl.
  • A külső referenciák támogatása xrefekre (.dwg fájlokra) és képfájlokra van korlátozva. A csomagban nem szerepel más referencia vagy támogatási fájl. Ha módosítania kell egy már hivatkozott rajzot, mentse azt külön az Autodesk Account-fiókba.
  • Egy feltöltött rajzcsomag kicsomagolásakor az nem hoz létre ismét mappahierarchiát. A rajz és a hozzá tartozó referenciák egyetlen mappában találhatóak.
  • Az online nyomtatás a PDF formátumra van korlátozva.
Megjegyzés: A hivatkozott fájlok szerkesztése ütközéseket eredményezhet az online és a helyi verziók között. Az esetleges munkavesztést okozó bonyolult helyzetek elkerülése érdekében a hivatkozott fájlok írásvédettek.

Megjegyzések és korlátozások

Ez a szolgáltatás a rajzfájlok egyszerű megtekintését és szerkesztését teszi lehetővé. A rajzfájlok mérete a fiókjától függően korlátozott. A teljesítmény érdekében javasoljuk, hogy korlátozza a külső referenciák és a nagy adathalmazok, például a pontfelhők és a nagy 3D modellek használatát. A webes és mobil szolgáltatás használatakor érdemes figyelembe venni a következőket:

  • A rajzfájlok mérete a fiókjától függően korlátozott. Az ingyenes fiókokban lévő rajzfájlok legfeljebb 10 MB méretűek lehetnek.
  • Egy fájl egyszerre több eszközön történő módosítása verziókövetési problémákhoz vezethet, ezért kerülendő.
  • A webes és mobil szolgáltatásból történő online nyomtatás a PDF formátumra van korlátozva.

A nagyobb, összetettebb rajzokhoz érdemes az AutoCAD eKüld funkcióját használni, amellyel egy csomagba foglalhatja a teljes fájlkészletet, és így elkerülheti, hogy a vállalaton kívüli felekkel való megosztáskor egyes fájlok véletlenül kimaradjanak. Amikor azonban másolt fájlokat oszt meg, ne feledje, hogy a verziókövetés kizárólag a dátumon és időn alapul.