Információk a rajzok megnyitásáról

A rajzokat a munkavégzéshez ugyanúgy meg kell nyitni, mint a dokumentumokat más alkalmazásokban.

TrustedDWG™ rajzfájlok

Az Autodesk alkalmazásaival és a RealDWG™ alapú alkalmazásokkal létrehozott DWG-, DWT- és DWS-fájlokat az Autodesk megbízhatónak ismeri el. TrustedDWG fájl megnyitásakor az alábbi ikon jelenik meg az állapotsoron.

Ha a DWGCHECK rendszerváltozó beállítása 1 (be), a következő esetekben figyelmeztetés jelenik meg:
  • a rajzfájl formátuma az AutoCAD 14-es vagy újabb verziójának felel meg és
  • A rajzfájlt eredetileg nem Autodesk alkalmazással vagy RealDWG alapú alkalmazással hozták létre.

A TrustedDWG ismertetőjéhez kattintson a TrustedDWG ikonra.

A rajzok alapértelmezés szerinti mappájának megváltoztatása

A program minden egyes indításakor az a mappa lesz alapértelmezett elérési útként beállítva a szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelen, amelyet utoljára használt egy fájl megnyitásához vagy mentéséhez. Vagy beállíthat egy rögzített alapértelmezett mappát is a program parancsikonjával a Windowsban. Konkrét útmutatásért lásd A rajzok alapértelmezés szerinti mappájának megváltoztatása című részt.

Hiányzó referenciák hibaelhárítása

Amikor megnyit egy rajzot, nem kap értesítést arról, ha egy külső referencia (például xref, kép vagy alávetítés) nem található. Ha egy külső referencia átkerült egy másik mappába vagy meghajtóra, a fájl megkereséséhez használhatja a Külső referenciák palettát.

Megjegyzés: A alakzatfájlok hiányának oka gyakran az, hogy egy vonaltípusban egyéni alakzatok vannak használatban. Tallózással keresse meg a hiányzó vonaltípusfájlt, vagy helyezze az alakzatfájlt a rajzzal azonos mappába vagy a Beállítások párbeszédpanelen megadott támogatási útvonalak valamelyikére. A vonaltípusokban használt egyéni alakfájlokra vonatkozó információkat az „Információk a felhasználói vonaltípusokban alkalmazott alakokról” című témakörben találja.

Sérült rajzfájlok helyreállítása

Bizonyos körülmények között előfordulhat, hogy a rajzfájl megsérül. Ezt hardverproblémák vagy adatátviteli hibák okozhatják. Lehetséges, hogy a sérült rajzfájlokat helyreállíthatja:

Ha nem tudja helyreállítani a rajzfájlt, nevezze át a rajz .bak kiterjesztésű fájlját egy hasonló nevű, .dwg kiterjesztésűre. Ha a .bak kiterjesztésű fájl is sérült, remélhetőleg be tud szerezni egy másolatot a biztonsági másolatokat tartalmazó eszközről vagy helyről.