További információk a nyomtatásistílus-táblázatokról

Egy elrendezéshez vagy a Modell laphoz hozzárendelt nyomtatásistílus-gyűjtemény. A nyomtatásistílus-táblázatoknak kétféle típusa van: színfüggő és elnevezett.

A színfüggő nyomtatásistílus-táblázatok (CTB) az objektum színe alapján határozzák meg a tulajdonságokat, például a vonaltípust. A program a rajz minden vörös objektumát azonos módon nyomtatja. Egy színfüggő nyomtatásistílus-táblázatban a nyomtatási stílusok módosíthatók, nem lehet viszont újakat létrehozni vagy törölni. Egy színfüggő nyomtatásistílus-táblázatban 256 nyomtatási stílus létezik, egy-egy minden egyes színhez.

Az elnevezett nyomtatásistílus-táblázatok (STB) a felhasználói nyomtatási stílusokat tartalmazzák. Az elnevezett nyomtatásistílus-táblázat használatakor az azonos színnel rendelkező objektumokat a hozzájuk tartozó nyomtatási stílus alapján különböző módon lehet kinyomtatni. Az elnevezett nyomtatásistílus-táblázat tetszőleges számú nyomtatási stílust tartalmazhat. Az elnevezett nyomtatásistílus-táblázatokat más tulajdonságokhoz hasonlóan lehet az objektumokhoz és fóliákhoz hozzárendelni.

A Nyomtatási stílus kezelő használatával lehetséges a nyomtatásistílus-táblázatok létrehozása, törlése, átnevezése, másolása és szerkesztése. Mind a színfüggő, mind az elnevezett nyomtatásistílus-táblázatok alapértelmezés szerint a Plot Styles mappában találhatók.