Információk a földrajzi adatokat tartalmazó rajzfájlok csatolásával vagy beillesztésével kapcsolatban

Amikor rajzfájlt csatol vagy illeszt egy másik rajzba, és mindkét fájl tartalmaz földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó információkat, a program ezen információk segítségével képes automatikusan elhelyezni a hivatkozott vagy beillesztett rajzot.

A program a földrajzi jelölést bázispontként használja és a rajzot a megfelelő helyre illeszti be. Ha a két rajz GIS koordináta-rendszere megegyezik, a hivatkozott/beillesztett rajz minden más pontja helyesen alakul át, és továbbra is helyesen képezi le a földrajzi helyeket.

Ha a GIS koordináta-rendszerek nem egyeznek meg, csak a földrajzi jelölés alakul át a befogadó rajz GIS koordináta-rendszerének megfelelően. Előfordulhat, hogy a többi pont nem megfelelően alakul át, és helytelen földrajzi helyeket jelöl. Így a rendszer értesíti, ha eltérést fedez fel a koordináta-rendszerek között a rajz csatolásakor vagy beillesztésekor. A csatolást, illetve beillesztést azonban nem akadályozza meg.

Az xref rajzokkal kapcsolatos további problémák

A rajzfájlok egymáshoz történő csatolása esetén az egyes fájlok egymástól függetlenül változhatnak. Egyes változások hátrányosan befolyásolhatják a földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó adatokat tartalmazó rajzfájlokat. Például: