Információk a rajz mentéséről korábbi rajzfájlformátumban

Mentheti a rajzot a termék korábbi verzióival kompatibilis formátumban.

A program aktuális verziójával készített rajzot mentheti olyan formátumban, amely kompatibilis a korábbi verziókkal. Ez az eljárás egy rajzot hoz létre, amely nem tartalmaz a program aktuális verziójára vonatkozó információkat, vagy azokat más típusú objektummá konvertálja.

Ha a program aktuális verzióját használja egy korábbi verzióval létrehozott rajz megnyitásához, és nem ad hozzá az aktuális verzióra jellemző információt, akkor később adatveszteség nélkül mentheti a rajzot a korábbi verzió formátumában.

Megjegyzés: Ha az AutoCAD Release 12 vagy AutoCAD LT Release 2 alkalmazásban szeretne fájlokat használni, mentse a rajzot AutoCAD R12/LT2 DXF formátumban.

Ha egy korábbi verzióban létrehozott rajzot eredeti formátumában kíván megtartani, akkor jelölje meg a fájlt írásvédettként, vagy nyissa meg a program aktuális verziójában, és használja a Mentés másként párbeszédpanel Fájltípus legördülő listáját az eredeti formátumban történő mentéshez.

Mivel a rajz korábbi formátumban történő mentése adatvesztést eredményezhet, győződjön meg arról, hogy más nevet adott meg az aktuális rajz felülírásának elkerülésére. Ha felülírja az aktuális rajzot, visszaállíthatja a felülírt verziót a biztonságimásolat-fájl (fájlnév.bak) segítségével, amely a mentés folyamán jön létre.

Pauszokat tartalmazó rajzok mentése

A Pausz biztonságos helyet nyújt a módosítások hozzáadására egy rajzhoz a webes és mobilalkalmazásokban, anélkül hogy a meglévő rajz módosulna. Képzeljen el egy virtuális, közösen használt pauszpapírt, amely a rajzra helyezve lehetővé teszi az együttműködők számára visszajelzés hozzáadását a rajzhoz. Pauszokat hozhat létre rajzokban, majd a rajzot megoszthatja az együttműködőkkel, hogy megtekinthessék a pauszt és annak tartalmát.

A pauszok kizárólag a 2010-es vagy újabb rajzfájlformátumok esetében támogatottak, és nem támogatottak a DXF formátum esetében.

Az asszociativitás megtartása méretezésben

Az AutoCAD 2002 programban vagy a későbbi verziókban létrehozott asszociatív méretek általában megtartják asszociativitásukat a korábbi formátumban történő mentés, majd az újbóli megnyitás során az aktuális verzióban. Ugyanakkor ha méretezett objektumokat korábbi verzióval módosít oly mértékben, hogy új objektumok jönnek létre, a méretezési hozzárendelések megváltoznak a rajz aktuális verzióba való betöltésekor. Ha egy méretezett vonal például metsződik, így a vonal belső része törlődik, két vonalobjektum jön létre, és a hozzárendelt méretezés csak az egyik vonalobjektumra fog vonatkozni.

A méretasszociativitás nem kezelhető, ha a rajzot AutoCAD R12/LT 2 DXF fájlként menti, majd az aktuális verzióban nyitja meg.

Nagy objektumot tartalmazó rajzok mentése

A korábbi (AutoCAD 2007, AutoCAD LT 2007 vagy azt megelőző) rajzfájlformátumban mentett rajzok esetében nem támogatott a 256 MB-nál nagyobb objektumok használata.

A korábbi verziókban történő mentések korlátozásai

A modelldokumentációs rajznézeteket tartalmazó rajzok Release 2012 formátumban való mentésének korlátozásai a következők:

A rajzok Release 2000/LT 2000 formátumban történő mentésekor az alábbi korlátozások érvényesek:

A rajzok Release 14/LT 98/LT 97 formátumban történő mentésekor az alábbi korlátozások érvényesek:

A rajzok Release 12/LT 2 DXF formátumban történő mentésekor az alábbi korlátozások érvényesek: