Információk a Blokkok palettáról

A Blokkok paletta segítségével gyorsan elérhetővé teheti a blokkokat egy szalaggalériáról vagy magáról a palettáról.

A blokkok beszúrásához használhatja a Blokkok palettát, az Eszközpaletták ablakot vagy a DesignCentert attól függően, hogy ezek közül melyik eszköz felel meg leginkább az igényeinek.

A Kezdőlap Blokk paneljén lévő Beszúrás parancsra kattintva kiválaszthatja és elhelyezheti a megjelenő szalaggalérián lévő blokkokat. A galériában az aktuális rajzban található összes blokk megjelenik. Kattintással jelölheti ki és helyezheti el ezeket a blokkokat.

Megjegyzés: A méret- és többszörösmutató-stílusokhoz társított blokkok automatikusan megjelennek a méretek és többszörös mutatók létrehozásakor, így nem jelennek meg a szalaggalériában vagy a Blokkok palettán.

A három további beállítással, a Legutóbbi blokkok, a Kedvenc blokkok és a Blokkok könyvtárakból beállítással a Blokkok paletta megnyílik a megfelelő lapon. Az alábbi ábrán a négy lap látható.

Megjegyzés: A blokként beszúrt külső fájl nevében egy csillag (*) szerepel a Blokkok palettán.

A blokkok ezekről a lapokról a számos módszerrel beszúrhatók:

Az elhelyezési beállítások a Blokkok paletta alján láthatók. Ezekkel a beállításokkal több lépés is megtakarítható, például a blokkok többszöri elhelyezésekor.

Tipp: A rajzterület optimalizálása érdekében rögzítse a Blokkok palettát az alkalmazásablak valamelyik oldalán, és kapcsolja be az Automatikus elrejtés beállítást a címsorán.